Laura

www.lauraseventyr.blogg.no

Alles liv er like mye verdt 19.12.2016

I det siste har katastrofen i Aleppo, Syria vært enda mer uttalt om i mediebildet. Vi trenger å møte de vonde sakene, klikke oss inn på de vonde overskriftene og møte de vonde følelsene som oppstår når øynene til de små, utrygge, uskyldige barna på bilde møter oss. Det er viktig for perspektivet vårt, for forståelsen av verden. I tillegg er det viktig for oss selv og vårt eget liv. For å sette pris på tryggheten vi har i Norge- og ikke alltid ta den for gitt.

Som nordmenn er vi en del av et av verdens rikeste land, med et system som for de aller fleste leverer en tilsvarende trygghet. Velferdsstaten støtter oss i ryggen, bygger en grunnmur som vi trygt kan stå på, uten å måtte dag etter dag bekymre oss for om den kommer til å sprekke, og falle sammen. 

Vi er heldige som har denne grunnmuren, at vi av og til glemmer at den er der. Glemmer at den i heletatt finnes.  Vi fortjener den ikke- ikke noe mer enn menneskene i Syria, eller hvem som helst i verden. Alle fortjener å ha og føle den samme tryggheten . Denne tryggheten er ikke selvsagt, noe som har blitt tydelig etter at Syria-katastrofen begynte å dominere mediebildet. Historier fra mennesker som må flykte fra alt de har, forlate livet de kjente og elsket bak seg, i håp om en bedre framtid.

 

Bilderesultat for aleppo
Bilde: http://www.businessinsider.com

 

Det er forferdelig det som skjer i Syria: Barn har blitt foreldreløse, foreldre har blitt barneløse- det er så vondt at det er fristende å unngå. Ikke trykke på de vonde overskriftene. Det er uskyldige mennesker det er snakk om! Og her i Norge velger folk å dele statuser på facebook om Sylvi Listhaug, fordi hun mener jo så utrolig mye bra- fordi våre liv er så dyrebare og mer verdt enn andres, så hvorfor ikke?

Kunnskap er makt, og det er riktig. Uten kunnskap, får man ikke gjort noe. Derfor er det utrolig viktig å trykke på de vonde overskriftene. Viktig å kjenne på de vonde følelsene, selv om vi sitter i et trygt hjem, med velferdsgrunnmuren under føttene og mer enn nok mat i kjøleskapet.

Når man vet hva som foregår, vet hvor vondt det er og hva menneskene på flukt, krig, fattigdom og elendighet må oppleve- det er da du får makten til å gjøre noe. Det er da du får makten til å være med på å endre verden. Det er da man får forståelsen til å kunne sette pris på sin egen trygghet.

 

Bilderesultat for aleppo
Bilde: un.org

 

Folket i Aleppo går sine siste dager i møte. Det er så mørkt, det er dystert, og dette kommer fremtidige generasjoner til å skamme seg over på vegne av oss. Hvordan kan hat vinne over kjærlighet, når kjærlighet er så mye sterkere? Hat vinner aldri over kjærlighet- men likegyldighet og egoisme gjør. Glede, sorg, redsel, hat og smerte føles likt uansett hvem du er og hvor i verden du lever. 

Jeg skal tenke ekstra over hvor heldig jeg er når jeg i kveld skal legge meg i den myke sengen min, under den varme dynen min og sender varme tanker til dem som må sove ute, til de som kanskje ikke får sove i heletatt og til dem som kanskje sover for siste gang.

 

#Syria #Krig #Fattigdom #Politikk #Verden #Samfunn #Nød #Sult #Utrygg #Mennesker #Likestilling

  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

2 Kommentarer skjul

Victoria Larsen

19.12.2016 kl. 12:57
Så utrolig mange triste ting.. :/

Laura

19.12.2016 kl. 15:42
Victoria Larsen: ja, desverre er det slik og det er ikke mye vi får gjort med det som enkelt individer. ?? Men sammen er vi sterke.

Skriv en ny kommentar

Om meg

Laura

Hei! Mitt navn er Laura, og jeg er jenta bak denne bloggen. . Jeg er en glad og hardtarbeidende jente, som har flyttet til Nord-Norge for å studere.. Dagene mine går til jobb ( frivillig arbeid), trening, reising og mye moro med de som betyr alt for meg. Jeg setter pris på hver eneste dag, og storkoser meg i min glade hverdag. Her på bloggen vil dere få et innblikk i min hverdag: Lese om politikk, reise, trening, foto og ting jeg interesserer meg for. Du er mer enn velkommen til å følge meg, og dersom du lurer på noe- ikke nøl med å spørre. :)

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits